top of page

TOIMINTAMME

Merisotakoulun reserviupseerikurssin alumnit ry tukee kunkin RU-kurssin oppilaskunnan toimintaa ja järjestää aiemmin kurssin käyneille alumnitoimintaa. Yhdistys toimiiupseerioppilaiden, alumnien ja Merisotakoulun yhdyssiteenä. Pyrimme edistämään jäsentemme keskinäistäverkostoitumista, jatkuvaa oppimista ja maanpuolustustahtoa ja siten tukemaan meripuolustuksen tavoitteita ja koko valtakunnan kokonaisturvallisuutta.

1.

Tuemme Merisotakoulun reserviupseerikurssin oppilaskunnan toimintaa Merisotakoulun reserviupseerikurssin, Merivoimien ja meripuolustuksen hyväksi

2.

Toimimme Merisotakoulun reserviupseerikurssin upseerioppilaiden ja alumnien aatteellisena yhdistyksenä

3.

Edistämme Merisotakoulun reserviupseerikurssien upseerioppilaiden ja alumnien verkostoitumista ja jatkuvaa oppimista

4.

Ylläpidämme alumnien yhteyttä Merisotakouluun ja Merivoimiin sekä pyrimme kohottamaan maanpuolustustahtoa

5.

Edistämme valtakunnan turvallisuutta edistävää toimintaa.

Toimintamuodot

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi hankkia varoja toimintansa tarpeisiin, tukea Merisotakoulun reserviupseerikurssin oppilaskunnan toimintaa taloudellisesti, huolehtia Merisotakoulun reserviupseerikurssin oppilaskunnan toiminnan jatkuvuudesta ja hallinnosta, järjestää maanpuolustukseen liittyviä vierailuja, tapahtumia sekä juhlia sekä tarvittaessa ryhtyä muihin yhdistyksen tarkoitusperiä edistäviin toimiin.
 
Yhdistys voi ottaa vastaan jäsenmaksuja. kannatusmaksuja, lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä sijoitusomaisuutta ja harjoittaa yhdistyksen tarkoitukseen liittyvää taloudellisesti vähäarvoista liiketoimintaa, kuten järjestää tapahtumia, harjoittaa julkaisutoimintaa ja myydä jäsentuotteita.

Merisotakoulun historia

Yhteystiedot

Merisotakoulun reserviupseerikurssin alumnit ry

c/o Merisotakoulu

PL 5 Pikku-Musta saari 23 D

00191 Helsinki

hallitus@meriruk.fi

Y-tunnus: 3429709-2

Hallitus

Kapteeniluutnantti

Nicolás Kalvi

Puheenjohtaja

Aliluutnantti (res)

Kaj Hagros

Varapuheenjohtaja

Aliluutnantti (res)

Henrik Pajunen

Jäsensihteeri

Aliluutnantti (res)

Aleksi-Elias Ruohonen

Rahastonhoitaja

Luutnantti (res)

Lasse Mäki

Sihteeri

Aliluutnantti (res)

Carl-Gustaf Elfving

Kumppanuusvastaava

Aliluutnantti (res)

Joel Vanhanen

Viestintävastaava

Sukupolvet meripuolustuksen tukena

Merisotakoulu, Suomen merivoimien upseerikoulutuksen keskus, perustettiin vuonna 1930, mutta merisotilaiden koulutus Suomessa juontaa juurensa paljon kauemmas, aina 1700-luvulle saakka. Saaristolaivasto perustettiin vuonna 1756, ja samana vuonna aloitettiin laivapoikien koulutus Augustin Ehrensvärdin johdolla. Meriupseerien koulutus alkoi Viaporissa, Meriväen koulussa, vuonna 1779.

Itsenäisen Suomen Kadettikoulu perustettiin vuonna 1919, ja muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1923, Meripuolustuksen kapitulanttikoulu perustettiin Suomenlinnaan. Vuonna 1927 Kadettikoulun Merikadettiosasto laajennettiin käsittämään sekä rannikkotykistö- että laivastolinjat. Tämä kehitys huipentui vuonna 1930, jolloin Merisotakoulu perustettiin yhdistämällä Kadettikoulun meripuolustusosasto, Haminan Reserviupseerikoulun rannikkotykistölinja sekä Meripuolustuksen Kapitulanttikoulu.

Aluksi Merisotakoulu toimi hajallaan eri paikoissa, mutta vuonna 1936 kaikki osastot siirrettiin Suomenlinnan Pikku-Mustasaarelle, missä sijaitsee nykyäänkin koulun päärakennus. Ensimmäiset kolmekymmentä vuotta Merisotakoulu koulutti päällystöä sekä laivastolle että rannikkotykistölle, kunnes 1960-luvun jälkipuoliskolla rannikkotykistön koulutus siirtyi Santahaminaan. Vuonna 1998 Merisotakoulu ja Rannikkotykistökoulu yhdistettiin jälleen, ja Merisotakoulun sijoituspaikaksi vahvistettiin Suomenlinna.

Merisotakoululla on vahvat perinteet, ja sen vuosipäivää vietetään 18. lokakuuta, kunnioittaen Saaristolaivaston perustamista vuonna 1756. Merisotakoulun kunniamarssi, "Meren laulu," sävellettiin vuonna 1956, ja koulun sininen lippu, joka otettiin käyttöön vuonna 1933, kantaa vaakunaleijonaa ja vuosilukuja, jotka heijastavat merisotakoulutuksen pitkää historiaa Suomessa.

Merisotakoulun historia on täynnä merkittäviä tapahtumia ja kehitysvaiheita, jotka ovat muovanneet koulusta sen, mikä se on tänään: keskeinen koulutuslaitos, joka valmistaa meriupseereita vastaamaan Suomen meripuolustuksen vaatimuksiin sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Screenshot 2025-04-01 at 9.18.31.png
bottom of page